Visa alla artiklar

Sommaren är kort... och nu kommer det roliga igen!

Höstperioden stundar och därmed en liten summering i bloggen. Vi har några bröllop kvar och ett antal fastigheter i närheten som skall flygfotas. Vi har även en hel del som skall fotas/filmas för shoppingcentret i Tanumshede och har några resor bokade lite kors och tvärs i landet för både "landfoto" och "höjdfoto" för kunder som Nordan och TopOnTop. Erlandsson skall ha ett stort event snart där jag och Andreas Ottosson skall fota och filma och även Kristofer Göthe på drönare. Jag kommer att både flygfilma och fotografera. Alla Erlandssons bilar kommer att samlas och köra i kortege genom Göteborg. Det kommer att bli hur fräckt som helst. Har fortfarande några fotograferingar kvar i sommar som GBM i Havstenssund och Projektet Pink Wild Roses kalender där jag fått stort ansvar för tema och ihopsättning. (Tack för förtroendet tjejer)

Har nydligen fått roat mej med att spela in film tillsammans med några som producerade reklamfilm för volvocars.com. Vi får se om mina sekvenser kommer med, långt ifrån säkert. Men det var roligt att få frågan om att få hänga på!

Jag har gjort några riktigt roliga fotograferingar i sommar. (semester med jobbinslag) En var bara på några timmar men den kändes genuin. Det var när Therese lade till och lossade räka. Kontrollanterna passade på att dyka upp samtidigt och det gjorde det hela lite speciellt. Båten Therese tänkte jag följa med ut på ett dygns trålfiske. Magnus Håkansson, kapten på Therese tyckte det var en bra idé. Kan bli riktigt fräckt. Älskar spontana bilder i reportageform!

Självklart har det brokiga vädret bidragit till en del dramatiska flygbilder med fina moln över ett regntungt Grebbestad. Det behöver inte vara sol för att bilder skall bli bra!

Jag har även haft förmånen att bli lite känd med mina gamla idoler I ARTCH. Jag blev bekant med trummisen i Artch (jørn) när jag och en kompis hade Radioprogrammet RockSoffan på RadioPrime. Artch var ett vida känt och populärt Powermetal band från Norge på sent 80 tal. Nu har jag fått bekanta mej med alla i bandet och det var inte så förvånande att upptäcka att det var störtsköna människor, allihopa!

Jag har även varit ute och seglat lite i den närliggande skärgården med Fasters segelbåt. (Dock ej den på bilden)  ;c) Båten Götheborg däremot har vi levererat bilder och film till som används i deras marknadsföring.

Robert DahlbergÄven fotografen fick vara med på bild idag!

Så nu känner jag känner mej laddad inför kommande höstperiod och kontakta mej gärna för allt mellan flygfoton, studiofoton, reportagefoton med mera. 

<skamlös reklam> Vi gör det mesta och älskar foto! (och film) Jag hör hemma på MGNS i Tanumshede, en fullservice reklambyrå belägen i Tanumshede. Vi gör trycksaker, Avancerade hemsidor med meriterade designers. Kompletta designkoncept med inriktning på de lite större företagen. Dock sätter vi stor pris på våra mindre enmansföretag och hjälper dessa med samma iver. Med vår 7 personer starka personalstyrka blir vi en av dom största reklambyråerna i Norra Bohuslän med flera större företagskunder</skamlös reklam>

  • Ostindienfararen i Trollhättan

    Vi fick i uppdrag att filma Ostindienfararen i Trollhättan. Detta är utdrag ur det filmmaterial som vi skapade då. Ett album med bilder hittar du här i bildarkivet

    Magisk sjörök över Vättern och Forsvik

    Jag och svågern fick för oss att filma när den magiska dimman välde över land och sjö. Resultatet blev en liten filmsnutt och lite bilder. För att göra filmen använde jag mej av handhållen (och skakig) Canon 5D III och en DJI Inspire 1…

Utvalda artiklar

Sunneberget

Nästa gång får vi planera lite bättre och ha med var sitt stativ. Länge sedan jag var ute och fotade naturen. När man har börjat att ta bilder i jobbet så blir det alldeles för sällan att man åker ut spontant på en söndags kväll. Tur att… Läs mer

"Borde inte du kunna jobba heltid med foto?"

"Borde inte du kunna jobba heltid som fotograf?" Frågan har ställts mej många gånger. Och ja, kanske hade jag kunnat jobba heltid som fotograf. Men det är ett slitsamt arbete att på heltid försörja sig bara på att ta bilder. Speciellt nu med… Läs mer

Från Sunneberget

Jag och Kristofer var ju som sagt uppe på Sunneberget i Havstenssund här i Söndags. Oftast så går man själv och då blir det bara bilder på hav och land, men när man är två så kan man ta lite behind the scenes. Fotograferandet är roligare om… Läs mer

Magisk sjörök över Vättern och Forsvik

Jag och svågern fick för oss att filma när den magiska dimman välde över land och sjö. Resultatet blev en liten filmsnutt och lite bilder. För att göra filmen använde jag mej av handhållen (och skakig) Canon 5D III och en DJI Inspire 1… Läs mer

När Götheborg kom till Grebbestad

När Ostindienfararen Götheborg kom till Grebbestad passade vi på att flyga runt henne. Det är ett vackert skepp. Efter att ha landat fick jag kontakt med Nicolas som var media ansvarig ombord på just denna resan. dom var lite intresserade av vad jag… Läs mer

Värdet av en "Wingman" vid bröllop.

Att fotografera bröllop är en konst. Man måste vara alert under lång tid och försöka förutse vad som händer i kyrkan. Även de där porträttbilderna man tar innan eller efter kyrkan blir sällan under de förutsättningar man tänkte sig från… Läs mer