Visa alla artiklar

Uppdrag för Västsvenska turistrådet

Veckovis Vecka 39Varje vecka försöker vi släppa en veckovis film. Denna veckan var det med Hummer som tema. Inspelningen skedde samtidigt med att Tareq Taylor var hos oss och spelade in sitt matprogram.

Ovan filmsnutt är från material som jag samlade på mej från tre dagars fotografering för Västsvenska turistrådet. Uppdraget gick ut på att fotografera behind the scenes när Tareq Taylor (TV kock, Nordic coockery) besökte vårt närområdet. Det var tre otroligt roliga dagar. Vi var på Everts Sjöbod, Musselbaren i Ljungskile och även på kosters trädgårdar.

Även om uppdraget var foto så kunde jag inte låta bli att filma samtidigt. Jag hade med drönare dessutom och det materialet kommer nog antagligen med i deras produktion när avsnittet sänds våren 2017.

Samarbetet med Tareq's tv team och Tareq själv var mycket givande. Det kändes direkt att vi hade samma humor och dessutom var de väldigt lätta att jobba med.

Samarbetet med Västsvenska Turistrådet är oehört enkelt det med. Dom har erfarenhet av att beställa material från fotografer och har ett bra avtal. Detta är en oerhört bra kund helt enkelt! En drömkund kan man säga. Det känns tråkigt att tre dagar går så fort bara! Men detta var helt min typ av uppdrag.

  • WOC2016 - Film för Tanums Kommun

    Fick uppdraget att spela in en kort film för tanums kommun som skulle täcka dagen i korthet. Det är något speciellt med orienterare. Det märks att dom har mer frid i sinnet än gemene man. Skogen är bra för själen, så är det bara.

    Elda i pannan - Dahlberg style

    Varför jag kastade ut värmepumpen? se själv!

Utvalda artiklar

Sunneberget

Nästa gång får vi planera lite bättre och ha med var sitt stativ. Länge sedan jag var ute och fotade naturen. När man har börjat att ta bilder i jobbet så blir det alldeles för sällan att man åker ut spontant på en söndags kväll. Tur att… Läs mer

"Borde inte du kunna jobba heltid med foto?"

"Borde inte du kunna jobba heltid som fotograf?" Frågan har ställts mej många gånger. Och ja, kanske hade jag kunnat jobba heltid som fotograf. Men det är ett slitsamt arbete att på heltid försörja sig bara på att ta bilder. Speciellt nu med… Läs mer

Från Sunneberget

Jag och Kristofer var ju som sagt uppe på Sunneberget i Havstenssund här i Söndags. Oftast så går man själv och då blir det bara bilder på hav och land, men när man är två så kan man ta lite behind the scenes. Fotograferandet är roligare om… Läs mer

Magisk sjörök över Vättern och Forsvik

Jag och svågern fick för oss att filma när den magiska dimman välde över land och sjö. Resultatet blev en liten filmsnutt och lite bilder. För att göra filmen använde jag mej av handhållen (och skakig) Canon 5D III och en DJI Inspire 1… Läs mer

När Götheborg kom till Grebbestad

När Ostindienfararen Götheborg kom till Grebbestad passade vi på att flyga runt henne. Det är ett vackert skepp. Efter att ha landat fick jag kontakt med Nicolas som var media ansvarig ombord på just denna resan. dom var lite intresserade av vad jag… Läs mer

Värdet av en "Wingman" vid bröllop.

Att fotografera bröllop är en konst. Man måste vara alert under lång tid och försöka förutse vad som händer i kyrkan. Även de där porträttbilderna man tar innan eller efter kyrkan blir sällan under de förutsättningar man tänkte sig från… Läs mer