Visa alla artiklar

Med minimal utrustning på Tjurpannan

En liten Fuji X-E3 med kit linsen 18-55 och en liten Mavic 2 pro. Det är allt som behöver vara med. Förr när jag skulle ut i naturen packade jag på mej allt som skulle kunna tänkas att man behövde. Det blev då två stora ryggsäckar fulla i kamera, objektiv och drönare. Kolla bilderna nedan så förstår du... Man har en helt annan rörelsefrihet nu. Man kan njuta av naturen och promenaden. Visst, canon kameran med alla dess linser kan ta otroligt bra bilder men det väger så förbaskat. Fujin har jag haft i ett år. Det tog ett tag innan den blev min grab & go kamera för privata projekt men nu kan jag inte tänka mej livet utan den.

  • Tareq Taylor - Ostron och Västkusten

    Det händer ibland att Turistrådet Västsverige hör av sig för att göra en fotografering eller filmning. Dessa uppdrag är lite extra roliga för jag får träffa intressanta människor i intressanta miljöer…

    En film om ostron & västkusten med Tareq Taylor

    I den här filmen berättar Tareq Taylor om Västkusten och ostron. Filmen är framställd till Turistrådet Västsverige.

Utvalda artiklar

Sunneberget

Nästa gång får vi planera lite bättre och ha med var sitt stativ. Länge sedan jag var ute och fotade naturen. När man har börjat att ta bilder i jobbet så blir det alldeles för sällan att man åker ut spontant på en söndags kväll. Tur att… Läs mer

"Borde inte du kunna jobba heltid med foto?"

"Borde inte du kunna jobba heltid som fotograf?" Frågan har ställts mej många gånger. Och ja, kanske hade jag kunnat jobba heltid som fotograf. Men det är ett slitsamt arbete att på heltid försörja sig bara på att ta bilder. Speciellt nu med… Läs mer

Från Sunneberget

Jag och Kristofer var ju som sagt uppe på Sunneberget i Havstenssund här i Söndags. Oftast så går man själv och då blir det bara bilder på hav och land, men när man är två så kan man ta lite behind the scenes. Fotograferandet är roligare om… Läs mer

Magisk sjörök över Vättern och Forsvik

Jag och svågern fick för oss att filma när den magiska dimman välde över land och sjö. Resultatet blev en liten filmsnutt och lite bilder. För att göra filmen använde jag mej av handhållen (och skakig) Canon 5D III och en DJI Inspire 1… Läs mer

När Götheborg kom till Grebbestad

När Ostindienfararen Götheborg kom till Grebbestad passade vi på att flyga runt henne. Det är ett vackert skepp. Efter att ha landat fick jag kontakt med Nicolas som var media ansvarig ombord på just denna resan. dom var lite intresserade av vad jag… Läs mer

Värdet av en "Wingman" vid bröllop.

Att fotografera bröllop är en konst. Man måste vara alert under lång tid och försöka förutse vad som händer i kyrkan. Även de där porträttbilderna man tar innan eller efter kyrkan blir sällan under de förutsättningar man tänkte sig från… Läs mer